Nadoknada jednog zuba najčešće se rešava zubnim implantom. U slučaju da su susedni zubi imaju karijes, ili velike plombe onda se odlučujemo za izradu zubnog mosta.

Zašto su implanti zlatni standard u nadoknadi zuba?

Ne zahteva brušenje susednih zuba
Za nadoknadu zuba ranije su se koristili isključivo zubni mostovi. Za izradu mosta bilo je neophodno zbrusiti dva susedna zuba koja bi davala potporu zubu koji nedostaje. Ukoliko okolnim zubima nije potrebna krunica onda se uklanjao I zdrav deo zuba. Izgledaju I imaju funkciju kao prirodan zub Implant imitira prirodan zub bolje nego bilo koja druga opcija u stomatologiji.

Dizajnirani da budu dugotrajno rešenje
Iako se zubni mostovi koriste uspešno u stomatologiji stotinama godina, genrealno utiču na dugotrajnost zuba na koji se oslanja.

Ne dolazi do gubitka kosti I pomeranja zuba
Bez stimulacije zuba, naša kost atrofira I vremenom se gubi. Nakon vađenja zuba kost koja je ranije bila potpora zubu će se resorbovati tokom vremena, sledstveno dolazi do kolapsa obraza I usta, što utiče na stariji izgled pacijenta.

Kada se postave zubni implanti sile žvakanje se prenose u kost.
Ove sile stimulišu kost kao I prirodan zub. Takođe, zubi imaju tendenciju međusobne saradnje: Kada nedostaje zub, zub iz druge vilice ima tendenciju izrastanja iz kosti u prazan prostor. Susedni zubi se pomeraju i teže da ispune prazan prostor i dovode do poremećaja u zagrižaju.

Zubni most

Kada su okolni zubi ili karijesno destruisani i potrebne su krunice, ili su već pod velikim plombama vam najčešće predlažemo keramički zubni most. Izradjuju se potpuno digitalnim putem bez uzimanja otisaka. Izradjuju u softveru a zatim režu uz pomoć računara.

Most na implantima

Ukoliko je potrebno nadoknaditi više izgubljenih zuba naši stomatolozi posavetovaće vas da se ugradi više implantata, sačeka period vezivanja implantata ( oseointegracije) ; a zatim digitalnom metodom izrade keramičke krunice na njima. Detaljnije

Besplatne Konsultacije