Vađenje živca

Endodoncija i lečenje kanala zuba

Simptomi koji ukazuju na indikacije za vađenje zubnog živca ?

Postoje i oboljenja “zubnog zivca” koja su bez simptoma i otkrivaju se slučajno, najčećce na rendgenskom snimku.

Zašto oboli "zubni živac"?

Šta je to endodoncija?

Endodoncija je oblast stomatologije koja se bavi oboljenjima endodoncijuma, nerva, krvnih i limfnih sudova i vrha korena zuba.

Zašto je značajna dobro odrađena endodontska terapija (poznata kao “vadjenje živca”)?

Kako se leče oboljenja “zubnog zivca” uz aparat za merenje dužine korena (apex locator)?

Oboleli “zubni živac” se uklanja iz kanala korena instrumentima za endodonciju uz upotrebu najnovije generacije “apex locatora”(za određivanje dužine kanala korena).

 

Kanal korena se ispira antiseptičnim rastvorom koji omogućava eliminaciju mikroorganizama i hermetički definitivno zatvara.

Koliko traje endodontska terapija?

Endodontska terapija može da se završi u jednoj seansi, najčešće kada su oboleli zubi koji imaju jedan kanal korena kao sto su sekutići, očnjaci i donji premolari.

Terapija zuba sa više kanala korena i gnojnim kesicama na vrhu korena (periapikalnim procesima) zahtevaju više poseta radi aplikacije antiseptičnih lekova kojima se uništavaju mikroorganizmi koji su doveli do infekcije.

 

Ukoliko se konzervativnom terapijom ne postigne željeni rezultati kod lečenja gnojnih kesica na vrhu korena pristupa se hiruškom tretmanu, kojim se uklanja promena i vrh korena zuba.

Digitalni Snimci

RVG sensor nam omogućava da izvršimo radiografski snimak uz manju dozu zračenja, zaštitimo vas, a ujedno dobijemo najbrži način snimak i ubrzamo terapiju.

Vađenje često izaziva strah kod ljudi. Vađenje živca zapravo nije ništa bolnija procedura od uklanjanja karijesa.
Radi se pod lokalnom anestezijom. Nakon posete može se osećati bol, koji najčešće prolazi posle nekoliko dana.

Nakon zavrsenog lecenja kanala korena zuba, krunicni deo zuba je neophodno nadoknaditi plombom ili krunicom.

Endodoncija u našoj stomatološkoj ordinaciji radi se uz Apex Locator najnovijih generacija koji nam pokazuje na ekranu vrh kanala korena i time obezbeđuje maksimalnu preciznost pri radu, dobar rad i dugotrajnost.

Zakažite besplatan pregled

Na besplatnom pregledu ćemo se upoznati sa vašim problemom, uzeti sve potrebne informacije od vas kako bismo došli do idealnog rešenja koje se uklapa i u vaš budžet.

Naši pacijenti o nama

Besplatan siguran pregled

Zakažite dijagnostički pregled koji je potpuno besplatan i uključuje detaljan pregled usne duplje, konsultacije sa doktorom i izradu plana terapije.

*Naglasite u kontakt formi ukoliko dolazite iz inostranstva.