Izbeljivanje zuba

Čime se zubi izbeljuju?

Diskoloracija zuba je podeljena na unutrašnje i spoljašnje diskoloracije. I unutrašnje i spoljašnje diskoloraicije je moguće rešavati gelom na bazi vodonik peroksida. U slučaju velike prebojenosti zuba (tetraciklinski zubi), pacijentima predlažemo keramičke fasete ili kompozitne fasete ili nove krunice za zube.

Načini Izbeljivanja zuba:

Philips Zoom Lampa – profesionalno ordinacijsko izbeljivanje

Izbeljivanje Zoom lampom je najtraženije profesionalno izbeljivanje zuba. Klinički je dokazano da ova lampa, za 45 minuta može izbeleti zube i do pet nijansi. Ujedno predstavlja i najbrži način za stvaranje svetlijeg osmeha i zdravijeg izgleda.

Tretman profesionalnog izbeljivanja zuba se sastoji u nanošenju zaštinog gela na bazi vodonik peroksida, na desni, koji se potom, zoom lampom prosvetljuje u tri sesije po 15 minuta.

Pozitivna strana ordinacijskog izbeljivanja je što nakon samo 45 minuta dobijate nekoliko nijasni svetlije zube.

Usled visoke koncentracije vodonik peroksida u gelovima, oguća je određena osetljivost zuba nakon terapije.

Kućno izbeljivanje zuba

Najčešće se kombinuje ordinacijsko beljenje i nastavak tretmana kod kuće. Nakon ordinacijskog beljenja je moguće dobiti gelove za noćno beljenje zuba, što dovodi do vrhunskih rezultata.

Procedura

Kompozitni materijali od koga su napravljene plombe, kao ni keramika na krunicama (navlakama za zube) ne mogu se izbeliti. Rešenje je zamena tih plombi nakon izbeljivanja zuba u postignutoj boji, ili postavljanje kompozitnih vinira, ili zamena krunica.

Uz nadzor stomatologa apsolutno nije. Naši stomatolozi će, u zavisnosti od osetljivosti vaših zuba, doneti odluku, koji je gel najpogodniji za vas.

Tretman beljenja može potrajati i do 10 godina. Faktori koji nepovoljno utiču na dugotrajnost belih zuba su konzumiranja cigareta crvenog vina i kafe.

Beljenje zuba ne boli. Zubi nakon izbeljivanja mogu biti realtivno osetljiviji, pogotovo nakon ordinacijskog beljenja. 

Trake za izbeljivanje zuba

Ukoliko Vam trake za izbeljivanje zuba zvuče kao primamljivo rešenje, vodite računa o tome da, mogu delovati štetno na desni jer nemaju nikakav vid zaštite. U određenim situacijama beljenje zuba nije indikovano. Zube je pre tretmana beljenja neophodno pripremiti kako bi postojali rezultati. Trake za izbeljivanje zuba mogu izbeleti zube u manjoj meri, ali se uvek savetuje da se beljenje sprovodi pod kontrolom stomatologa.

Pre i posle izbeljivanja zuba

Naši pacijenti o nama