Proteza na implantima

Komforna alternativa klasičnim totalnim protezama

Šta su proteze na klasičnim implantima ?

Proteza na implantima zamenjuje, često nekomforne, klasične totalne proteze i olakšava funkciju žvakanja, i govora.

 

Predstavljaju izbor za pacijentae koji žele bolje rešenje od klasičnih totalnih proteza.

 

Za razliku od klasičnih totalnih proteza, proteze na implantima su redukovane, imaju potkovičast izgled.

 

Dok su klasične totalne proteze često nestabilne, ova vrsta proteze se čvrsto vezuje na prethodno ugrađenje implante, i tako olakšava govor i žvakanje i onemogućava kretanje proteze u ustima.

Proces ugradnje proteze na implantima

Besplatan pregled
Kontaktirajte nas kako biste zakazali besplatan pregled i konsultacije. Naš tim obavestiće vas da bi trebalo da uradite 3D snimak vilice u koju biste želeli da ugradite implante, a koji ćete doneti na besplatan pregled. Na pregledu utvrđujemo da li ste kandidat za ovu vrstu terapije i predložemo vam najbolje protetsko rešenje koje će trajati i koje se uklapa u vaš budžet.
Nakon 6 meseci
Izrada defintivne proteze na implantima koja se vezuje na implante. U međuvremenu nosite staru protezu ili izrađujemo privremenu totalnu protezu.

Razlike u odnosu na "All on X"?

„All on X“ je hibridni most koji se ne skida. Protezu na implantima je moguće skinuti i oprati. Proteza na implantima proizvodi se od akrilata, materijala koji se koristi za izradu klasičnih totalnih proteza. „All on X“ radovi estetski lepše i prirodnije izgledaju ali su i znatno skuplji.

Prednosti u odnosu na na mini implante?

Klasični implanti su uvek bolje rešenje od mini implanta ukoliko za klasične implante postoji dovoljno kosti. Klasični duže traju. Izgled proteze je isti ali je sistem vezivanja proteze za implante drugačiji, u korist klasičnih koji se znatno čvršće vezuju i mogu trpeti veće sile. Pročitajte detaljnije o razlici, OVDE.

Zakažite pregled

Na pregledu ćemo se upoznati sa vašim problemom, uzeti sve potrebne informacije od vas kako bismo došli do idealnog rešenja koje se uklapa i u vaš budžet.

Naši pacijenti o nama

Besplatan siguran pregled

Zakažite dijagnostički pregled koji je potpuno besplatan i uključuje detaljan pregled usne duplje, konsultacije sa doktorom i izradu plana terapije.

Plan terapije i аnaliza snimka: 

3000 rsd

3D Snimak jedne vilice i plan terapije:

6000 rsd

3D Snimak obe vilice i plan terapije:

8000 rsd

*Naglasite u kontakt formi ukoliko dolazite iz inostranstva.