Bezmetalne krunice

Dugotrajna estetika, bez i najmanje promene

Šta su bezmetalne krunice?

Iz naše ordinacije mesečno izlazi više stotina bezmetalnih krunica i tako već dugi niz godina. Imamo protokole koje smo kreirali i uz koje možete biti sigurni da ćete izaći zadovoljni i kada je u pitanju jedna krunica ili potpuni preobražaj osmeha.

 

Bezmetalne krunice su kako i sama reč kaže bez metala u sebi. Za razliku od metalokeramičkih krunica imaju bolju estetiku, jer nemaju sivilo metala u sebi kao ni sivi rub koji narušava prirodan izgled zuba. U našoj ordinaciji radimo ih digitalno,  bez uzimanja otisaka.

 

Dizajniraju se u softveru a zatim ih kompjuter reže.

Od kojih materijala se izrađuju bezmetalne krunice?

Postoje različite vrste bezmetalnih krunica ali su sve napravljene od keramike, koja idealno imitira staklastu strukturu prirodnog zuba. U zavisnosti od indikacije nadoknade, da li je u pitanju vinir (faseta), keramička plomba ili most biramo materijal koji je pogodan za vaš slučaj. Najčešće koristimo cirkonijumske krunice i litijum disilikatnu keramiku.

Kada se preporučuju bezmetalne krunice?

Razlozi za preporuku bezmetalnih krunica mogu biti:

Prednosti bezmetalnih krunica

Veštačka inteligencija koja se koristi u softveru olakšava laboratoriji da se izdizajniraju zubi na osnovu skena pre brušenja i tako dobiju zubi koji su jako sličnog oblika vaših prirodnih zuba.

Svega nekoliko dana je potrebno za izradu bezmetalnih krunica bez obzira na količinu koju izrađujemo

Virtualno planiranje osmeha, privremene krunice i proba krunica omogućiće nam da otklonimo svaku sumnju i dođemo da željenih rezultata.

Kako se izrađuju bezmetalne krunice?

Virtualno planiranje osmeha
Trudimo se da svaku želju pacijenta ispunimo. Uz pomoć 3shape softvera za digitalni dizajn osmeha to i uspevamo . Digital smile design je uvek prvi korak kada su u pitanju estetski pacijenti. Fotografišemo vas i u softveru pravimo planiramo Vaš budući osmeh. U njemu biramo boju izgled zuba. Zajedno dolazimo do željenih rezultata i idealnog rešenja za vas. Ovim softverom znatno je olakšana komunikacija.
Brušenje zuba za krunice
Najbitnija je adekvatna priprema za bezmetalne krunice, kako bi radili krunice na zdravom zubnom tkivu u cilju dugotrajnosti krunica. Brušenje se vrši u dogovoru sa vama, ukoliko su desni zdrave brušenje svih zuba u jednoj vilici možemo završiti u jednoj dužoj poseti. Neki pacijenti ipak vole da podele na više poseta.
Digitalni otisak
Neprijatne otisne mase zamenili smo savremenim intraoralnim skenerom "3shape", koji vaše zbrušene zube pretvara u 3D model u računaru, na osnovu kojeg se u softveru dizajniraju krunice, a zatim se režu kompjuterski. Osim većeg komfora intraoralni skener smanjuje vreme provedeno na stolici, ima veću preciznost i kompjutersko određivanje boja zuba.
Privremene krunice - Isprobajte novi osmeh
Iz ordinacije ne izlazite sa zbrušenim zubima. Digitalna stomatologija nam je omogućila da dobijete privreme zube baš kao što će vaše krunice izgledati. Možete isprobati vaš novi osmeh i biti sigurni da je to zaista ono što ste želeli.
Претходна
Следећи

Da li se bezmetalne krunice mogu implementirati na “most”?

Dva zbrušena zuba mogu nositi krunicu između njih i tako premostiti izgubljene zube mostom.  Spajanjem krunica nastaje zubni most. Krunice se nekada spajaju u most i kada nije u pitanju krezubost.

Da li se bezmetalne krunice mogu postaviti na zubne implante?

Da, bezmetalne krunice možemo postaviti na zubne implante. Koristimo modernu tehnologiju te krunice na implantima šrafimo – ne cementiramo. Krunice na šrafljenje na implantima su se tokom godina pokazale kao najdugotrajnije rešenje za vas. 

Cene bezmetalnih krunica

Cena bezmetalnih krunica iznosi 200€, po zubu.

Bezmetalne krunice - pre i posle

Zakažite besplatan pregled

Na besplatnom pregledu ćemo se upoznati sa vašim problemom, uzeti sve potrebne informacije od vas kako bismo došli do idealnog rešenja koje se uklapa i u vaš budžet.

Naši pacijenti o nama

Besplatan siguran pregled

Zakažite dijagnostički pregled koji je potpuno besplatan i uključuje detaljan pregled usne duplje, konsultacije sa doktorom i izradu plana terapije.

*Naglasite u kontakt formi ukoliko dolazite iz inostranstva.