Keramičke fasete

Vrhunska estetika uz minimalno ili bez brušenja zuba

Šta su keramičke fasete?

Keramičke fasete ili viniri su poput kontaktong sočiva, ali za Vaše zube.

Keramika idealno imitira gleđ prirodnog zuba i reflektuje svetlo na isti način, te zato nakon postavljanja keramičkih faseta naši zubi imaju sjaj poput prirodnih postižući optimalni izgled osmeha.

Rezultat terapije keramičkim vinirima je predivan prirodni osmeh koji uz pravilnu negu traje preko 10 godina, bez promene boje.

Kome se preporučuju keramičke fasete?

Idealni ste kandidat ukoliko je zub na koji treba da ide keramička faseta većim delom očuvan i nemate velike kompozitne ispune na njemu.

Uz pravilno održavanje, keramičke fasete su dugotrajno rešenje, koje vraća lepe i uredne zube.

Keramičke fasete su za one koji žele najbolje. Ukoliko želite da ulepšate svoj osmeh na najsavremeniji način ovo je pravo rešenje za vas. Fasetama se rešava  prebojenost, nepravilan oblik zuba, razmaci (diasteme) , frakture kao i ostali estetski problemi.

Od čega se prave keramičke fasete?

Tajna postizanja prirodnog izgleda keramičkih faseta upravo i jeste u izboru savremenog materijala, odnosno, vrste keramike. Kombinacija kompjuterske preciznosti i ručnog rada se u našoj praksi pokazala kao izuzetna.

Digitalni dizajn osmeha

Kada je estetika u pitanju trudimo se da svaku želju pacijenta ispunimo. Uz pomoć 3shape softvera za digitalni dizajn osmeha to i uspevamo!

Na osnovu fotografija napravljenih u ordinaciji fotoaparatima sa posebnim mikro objektivima zajedno prolazimo kroz virtualnu laboratoriju zuba i u njoj biramo oblik zuba. Učestvujete u kreiranju vašeg osmeha. Svaki detalj zuba možemo videti kako će izgledati na vama, kao i boja.

Zajedno dolazimo do idealnog rešenja za vas.

Mobilna aplikacija

Digitalni dizajn osmeha vam možemo poslati u aplikaciju za mobilni, na kome možete još jednom razmisliti da li vam se dopada dogovoreni dizajn osmeha, podelite ga sa prijateljima I porodicom I čujete mišljenja.

Proces ugradnje keramičkih faseta

U zavisnosti od nepravilnosti zuba, zavisi količina zuba koju je potrebno ukloniti. Potrebno je izbrusiti minimalnu količinu zubne supstance i oblikovati zube. Ispravljanje zuba providnim folija je često odlično rešenje kao priprema, kojom stvorimo uslove za minimalno brušenje.

Kako bi se zub izbrusio u što manjoj meri neophodno je dobro poznavanje stomatološke protetike i materijala. Zato je bitno da izaberete stomatologa sa iskustvom.

Nakon toga, uzima se otisak zuba digitalnom ili konvecionalnom metodom prema kojem će se izraditi keramičke fasete koje odgovaraju potrebama i željama pacijenata.

Neprijatne otisne mase zamenili smo savremenim intraoralnim skenerom 3shape , koji vaše izbrušene zube pretvara u 3D model u računaru, na osnovu koga se u softveru dizajniraju fasete, a zatim se režu kompjuterski. Osim većeg komfora intraoralni skener smanjuje vreme provedeno na stolici, omogućava veću preciznost i kompjutersko određivanje boje zuba.

Iz ordinacije ne izlazite sa zbrušenim zubima. Digitalna stomatologija nam je omogućila da dobijete privreme zube baš kao što će vaše krunice izgledati. Možete isprobati vaš novi osmeh i biti sigurni da je to zaista ono što ste želeli.

Nakon što se zubi temeljno očiste i pripreme za cementiranje, postavljaju se konačne fasete koje čvrsto prijanjaju uz zub dajući Vašim zubima predivan i prirodni izgled.
Da! Cilj moderne stomatologije upravo i jeste da uz minimalne promene postignemo najveće rezultate.

Koliko traju keramičke fasete?

Keramičke fasete su namenjene da traju dugi niz godina, pa i više od 10. Najbitnije je da su desni i okolne strukture zdrave. U našoj ordinaciji stojimo iza svakog našeg rada, ali naravno da kao i prirodan zub u retkim slučajevima može se desiti da vinir pukne.

Održavanje keramičkih faseta

Kvalitetno urađene keramičke fasete se ogledaju u zdravim desnima. Potrebno je da dolazite na kontrole i čišćenje kamenca jednom u 6 meseci. Što je svakako preprouka stomatologa za sve pacijente, ne samo one sa keramičkim fasetama. Održavanje higijene je isto kao i bez faseta.

Keramičke fasete - Pre i posle

Zakažite pregled

Na pregledu ćemo se upoznati sa vašim problemom, uzeti sve potrebne informacije od vas kako bismo došli do idealnog rešenja koje se uklapa i u vaš budžet.

Naši pacijenti o nama

Besplatan siguran pregled

Zakažite dijagnostički pregled koji je potpuno besplatan i uključuje detaljan pregled usne duplje, konsultacije sa doktorom i izradu plana terapije.

Plan terapije i аnaliza snimka: 

3000 rsd

3D Snimak jedne vilice i plan terapije:

6000 rsd

3D Snimak obe vilice i plan terapije:

8000 rsd

*Naglasite u kontakt formi ukoliko dolazite iz inostranstva.