3D Snimanje zuba

Završite sve na jednom mestu

U našoj ordinaciji shvatamo da je zdravlje vaših zuba od suštinskog značaja za vaše opšte blagostanje. Zbog toga smo ponosni što našim pacijentima nudimo našu najsavremeniju uslugu 3D snimanja zuba. Uz našu naprednu tehnologiju, možemo vam pružiti tačniju  i detaljnu sliku Vaših zuba, što nam omogućava da efikasno dijagnostikujemo i lečimo bilo koje probleme.

Šta je 3D snimanje zuba?

Naša usluga 3D snimanja zuba je neinvazivna, bezbolna procedura koja koristi naprednu tehnologiju snimanja za radiografisanje detalja vaših zuba, desni i vilica. Ova procedura pruža dubinski pregled vašeg oralnog zdravlja, omogućavajući nam da rano otkrijemo sve probleme i osmislimo efikasne planove terapije koji će trajati dugi niz godina i pripremimo se za ugradnju implantata. 

Prednosti 3D snimanja u ordinaciji

3D rendgen pruža detaljniji prikaz strukture kostiju, zuba i drugih oralnih tkiva u poređenju sa tradicionalnim dvodimenzionalnim rendgenskim snimcima. Ova poboljšana dijagnostička slika omogućava stomatologu precizniju procenu stanja i pravilan tretman.

Zahvaljujući trodimenzionalnom prikazu, U mogućnosti smo da plan terapije koji napravimo bude precizan a rad besprekoran i dugotrajan. Na osnovu detaljnog uvida u strukturu i poziciju zuba ili implanta, stomatolog može tačno odrediti optimalnu poziciju za ugradnju implantata ili izvesti precizne oralno-hirurške procedure.

3D rendgenski snimci omogućavaju nam da da identifikujemo potencijalne probleme koji inače mogu proći neprimećeno na dvodimenzionalnim snimcima. To može smanjiti rizik od komplikacija tokom tretmana i osigurati bolje rezultate.

3D rendgenski snimci se obično mogu izvesti brzo i udobno za pacijenta, ne morate se šetati na više mesta. Ne zahtevaju dugotrajno držanje rendgenske folije u ustima i često su manje invazivni od drugih dijagnostičkih metoda.

Kakve snimke kreiramo u našem centru?

Ortopan snimak, 2D snimak koji uradimo na prvom pregledu u najvećem broju slučajeva. Pruža panoramski prikaz svih zuba, vilica, sinusa i okolnih struktura, što olakšava dijagnostiku i planiranje tretmana.

Ortopan snimak koristimo za:

Otkrivamo prisustvo karijesa, infekcija ili upala korena zuba.

Ortopan snimak nam pomaže kod određivanja najboljeg pristupa i smanjenja rizika od oštećenja okolnih struktura.

Snimkom možemo odrediti i gustinu kostiju, kao i prisustvo cista ili tumora.

Naročito kod dece i adolescenata, snimak koristimo za praćenje razvoja kao i evidenciju izbijanja trajnih zuba.

Kada ortopan snimak nije dovoljan za precizniju dijagnostiku ili planiranje tretmana,  odlučujemo se za 3D snimke (CBCT – Cone Beam Computed Tomography). Ovi snimci pružaju još detaljniji trodimenzionalni prikaz oralnih struktura i koristimo ga  u specifičnim situacijama koje zahtevaju veću preciznost. Evo nekoliko primera:

Kod složenih zahvata kao što su, ugradnja zubnih implantata, ekstrakcija impaktiranih zuba ili rekonstrukcija vilica, 3D snimci omogućavaju detaljniju analizu struktura kostiju, nervnih kanala i drugih relevantnih anatomskih detalja. To pomaže u preciznom planiranju i izvođenju tretmana.

Kod endodontskih postupaka, poput lečenja kanala korena zuba, 3D snimci mogu pružiti bolji uvid u kompleksnu anatomiju korena zuba. To pomaže u pronalaženju dodatnih korena, krivina ili anatomskih varijacija koje bi mogle uticati na uspešnost lečenja.

Oni pružaju detaljniji prikaz strukture TMZ-a, diskova i okolnih tkiva, što može pomoći u dijagnostici i planiranju tretmana TMD-a.

Kako izgleda proces snimanja zuba kod nas?

Snimak najčešće radimo na prvom pregledu. 

Nakon kliničkog pregleda usne duplje i razgovora o Vašim željama odlučujemo se za jednu od dve metode snimanja koje smo prethodno opisali.   


Snimak nam omogućava da napravimo jasan plan terapije brzo i efikasno na licu mesta, već na prvom pregledu, a rezutati su predvidljivi i sigurni.

Tehnologija koju imamo na dohvat ruke u ordinaciji, a to su 3D štampač  i 3D rendgenski snimak omogućava nam da napravimo hiruški vodič i time smanjimo rizik od komplikacija na minimum.

Česta pitanja o snimanju zuba

Da, naša usluga 3D snimanja zuba je potpuno bezbedna i nema velikih izlaganja zračenju kao kod tradicionalnih rendgenskih snimaka.

Ne, 3D snimanje neinvazivno i nema bola ili nelagodnosti tokom postupka.

Usluga 3D snimanja zuba obično traje oko 10-15 minuta.

Cena snimanja zuba

Ortopan snimak 2000 RSD

U zavisnosti od specifičnosti slučaja i lokacije interesa odlučujemo se za odredjeno 3D polje koje snimamo. 

Plan terapije i аnaliza snimka: 

3000 rsd

3D Snimak jedne vilice i plan terapije:

6000 rsd

3D Snimak obe vilice i plan terapije:

8000 rsd

Zakažite pregled

Na pregledu ćemo se upoznati sa vašim problemom, uzeti sve potrebne informacije od vas kako bismo došli do idealnog rešenja koje se uklapa i u vaš budžet.

Naši pacijenti o nama

Besplatan siguran pregled

Zakažite dijagnostički pregled koji je potpuno besplatan i uključuje detaljan pregled usne duplje, konsultacije sa doktorom i izradu plana terapije.

Plan terapije i аnaliza snimka: 

3000 rsd

3D Snimak jedne vilice i plan terapije:

6000 rsd

3D Snimak obe vilice i plan terapije:

8000 rsd

*Naglasite u kontakt formi ukoliko dolazite iz inostranstva.