All on 4

Potpuna rekonstrukcija vilica za 24h

Šta je all on 4?

All On 4 ® je sistem specifičan za zamenu SVIH zuba NA ČETIRI ili više dentalnih implantata (u zavisnosti od individualnih kliničkih i anatomskih uslova), pri čemu se Privremeni zubi obično postavljaju u roku od 24 sata.

Ova hirurška procedura uključuje ugradnju zadnjih implantata pod uglom kako bi se pružila adekvatna podrška zubima uz upotrebu manje implantata.

PRIVREMENI ZUBI FIKSIRANI ZA 24H

Sa all on 4 metodom prednost je što fiksne zube dobijate sutradan i možete funkcionisati normalno tokom perioda od četiri meseca.

Privremeni zubi ostaju 3-4 meseca nakon ugradnje implantata. Tokom koje dolazi do oseointegracije. Kada se kost vezuje za titanijumsku površinu implanta.

Tokom tog vremena bitno je da se izbegne pritisak na implante labavom protezom što može smanjiti uspešnost implanta, što je velika prednost u odnosu na druge opcije rešavanja totalne bezubosti implantima.

MATERIJAL | PRIRIDODAN IZGLED I OSEĆAJ

Privremeni zubi u roku od 24h su od PMMA- vrsta akrilata koja je dovoljno laka i udobna, idealan izbor za privremeni rad.

Nakon 4 meseca dolazite na kontrolu kada skidamo privremeni rad i uzimamo ponovo otisak. Potrebno je da budete tu 7 dana kako bismo uradili stalni rad.

Stalni zubi Izbor materijala za All On 4 postupak obično uključuje bazu i cirkonske zube kako bi se postigla optimalna kombinacija trajnosti, estetike i funkcionalnost.

Cirkonijum dioksid, ili cirkon, često se koristi za izradu zuba zbog svoje sličnosti sa prirodnim zubima i visoke estetske vrednosti. Cirkonski zubi su izuzetno čvrsti, otporni na habanje i imaju prirodan izgled, pružajući pacijentima osećaj prirodnog osmeha.

Ova kombinacija materijala omogućava All On 4 rešenje da bude dugotrajno, funkcionalno i estetski zadovoljavajuće, pružajući pacijentima novi osmeh koji izgleda i oseća se prirodno. Važno je da se ovi materijali pažljivo biraju u skladu s individualnim potrebama i karakteristikama pacijenta

Korak 1| KONSULTACIJE

Da bismo potpuno istražili vaše opcije i procenili vašu mogućnost za tretman All-On-4 , neophodno je da dobijemo 3D snimke vilice. 3D snimanje je dostupno u našoj ordinaciji. Nakon istraživanja vaših opcija, rizika i benefita, ukoliko se pokaže da je All-On-4 odgovarajući izbor za vas, dajemo vam predlog tretmana i ponudu koju možete razmotriti i diskutovati sa vašim partnerom i/ili porodicom.

Ne živite u Beogradu?

Korak 2 | DIGITALNO DIZAJNIRANJE OSMEHA

Kada je odredjen datum hirurgije. Potrebno je da se uzme otisak zuba, i fotografišemo vas kako bismo mogli da pripremimo privreme zube.

Imate mogućnost da izaberete boju i oblik svojih novih zuba, ili možete prepustiti stručnjacima da postignu najprirodnije estetske rezultate.

Digitalni dizajn osmeha

DIGITALNO PLANIRANJE UGRADNJE

KOMPJUTERSKA PRECIZNOST VODJENA HIRURGIJA

Spajamo 3D snimak sa vašim otiskom i planiramo ugradnju implantata na idealne pozicije. Sobzirom da u ordinaciji imamo 3D štampače u mogućnosti smo da odštampamo vođice koje će obezbediti preciznost i sigurnost za vas kao i brži oporavak.

Korak 3 | UGRADNJA IMPLANTATA

Naš tim bavi se ugradnjom implanta već 20 godina. Digitalno planiranje i tehnologija koju posedujemo smanjuje rizik neuspešnosti na minimum. Nakon što anestezija deluje, prvo se vade preostali zubi. A zatim se ugradjuju implanti. Ugradnja implantata nije bolan proces ni kada se radi pod lokalnom anestezijom bez sedacije. Ugradnja obično traje po 45 minuta po vilici.

SEDACIJA

Osluškivajući želje pacijenta, uveli smo sedaciju u saradnji sa anesteziologom kao svakodnevnu praksu u našoj ordinaciji. Sedacija tokom ugradnje implantata pruža pacijentima udobnost i opuštenost tokom procedure. Ovo je postignuto primenom odgovarajućih sedativa kako bi se umanjio osećaj stresa i nelagodnosti. Sedacija omogućava pacijentu da bude svestan, ali miran i bezbolan tokom celog postupka. Ovaj pristup često poboljšava iskustvo pacijenta i omogućava hirurgu da bezbedno izvede implantaciju.

DIGITALNI OTISAK

Naš tim će napraviti digitalni otisak implantata digitalnim intraoralnim skenerom 3Shape , koji će laboratorija koristiti za izradu novih zuba sutradan.

Step 5 | ZUBNA TEHNIKA U ORDINACIJI - ZUBI ZA 24H

Za vas zubna tehnika pri ordinaciji znači brži krajnji rad, mogućnost izmene. Jasno nam je da investicija nije mala. Zato svakom pacijentu pristupamo individualno i u mogućnosti smo da radimo izmene sve dok on i i kao kliničari nismo apsolutno zadovoljni.

Neophodno je takodje nekoliko nedelja da se naviknete na novonastalu situaciju u ustima. U medjuvremenu nekada je potrebno doći na dodatna prilagodjavanja.

ŠTA OČEKIVATI NAKON UGRADNJE

Zubi će imati osećaj čvrstoće, ali ćemo vam preporučiti da se tokom prvih 4 meseca lečenja pridržavate mekše ishrane. Obično je sve što možete iseći viljuškom prikladno za konzumaciju tokom ovog perioda.

U prvih nedelju dve može doći do otoka ili modrice.

Naši pacijenti o nama

Cena All on 4

Zakažite pregled

Na pregledu ćemo se upoznati sa vašim problemom, uzeti sve potrebne informacije od vas kako bismo došli do idealnog rešenja koje se uklapa i u vaš budžet.

Besplatan siguran pregled

Zakažite dijagnostički pregled koji je potpuno besplatan i uključuje detaljan pregled usne duplje, konsultacije sa doktorom i izradu plana terapije.

Plan terapije i аnaliza snimka: 

3000 rsd

3D Snimak jedne vilice i plan terapije:

6000 rsd

3D Snimak obe vilice i plan terapije:

8000 rsd

*Naglasite u kontakt formi ukoliko dolazite iz inostranstva.