FOLIJE ZA ISPRAVLJANJE ZUBA

Jedinstveno rešenje – Smile Revolution

Šta su folije za ispravljanje zuba?

Smile Revolution folije su najsavremeniji metod ispravljanja zuba.

 

To su klinički dokazani zubni alajneri indikovani za ispravljanje zuba kao vid ortodonske terapije koji postepeno i bezbedno pomeraju zube u željeni položaj.

 

Napravljene su od specijalne plastike za medicinsku upotrebu i veoma su otporne na oštećenja. Plastika je ispolirana i neće iritirati tvoje desni ili obraze kao što može biti slučaj kod fiksne proteze.

 

Folije se specijalno dizajniraju po obliku tvojih zuba i samim tim su veoma prijatne za svakodnevno nošenje. Lako se i skidaju i stavljaju.

U estetskom smislu predstavljaju pravi pomak u odnosu na fiksnu protezu kada je ispravljanje zuba u pitanju. Providne su i potpuno neprimetne kada ih nosiš.

 

Dostupne su samo uz nadzor stomatologa.

Prednosti SMILE REVOLUTION folija za ispravljanje zuba?

Kako funkcionišu folije za ispravljanje zuba?

Biološki princip pomeranja zuba je isti kao kod fiksne proteze.

 

3D analizom se unapred planira terapija pomeranja zuba i tok terapije, odnosno, broj folija i kako i kojim redosledom će folije vršiti pritisak na zube kako bi došli do željenog rezultata. Svaka folija je napravljena na osnovu niza modela dobijenih prethodno urađenom 3D analizom.

 

Svaka folija prisno naleže na zub, vrši kontinuiran pritisak, što rezultuje pomeranjem zuba. Jedna folija pomera zub do određenog položaja, a zatim sledeća nastavlja sa pomeranjem sve do željenih rezultata.

Terapija se sastoji od seta folija. 3D analizom saznajemo trajanje terapije i broj folija koji je potreban za tvoj slučaj. Što je slučaj teži, terapija je duža.

Kako izgleda proces izrade SmileRevolution folija baš za Vas?

Uz pomoć visoke 3D tehnologije koja podrazumeva 3D štampač visoke preciznosti i 3D skenere.

U softveru se planirano pomeranje zuba podeli na broj neophodnih koraka za zadata pomeranja, tačnije, broj neophodnih folija. Svaki korak, tj. model se 3D štampa, a zatim se plastika uz pomoć toplote i pritiska oblikuje. Poslednji koraci su sečenje, obrada i poliranje u cilju prilagođavanja folija tvojim zubima.

Proces ispravljanja zuba SmileRevolution folijama?

Na pregledu, koji  je besplatan, utvrđujemo da li su folije za ispravljanje zuba odgovarajuće rešenje za Vas. 

Ukoliko utvrdi da li su folije za isrpavljanje zuba najefikasniji način za rešneje tvog problema, sledeći korak jeste 3D analiza. 3D analiza tj animacija pomeranja zuba  ti unapred omogućava prikaz tvojih zuba nakon nošenja svake folije i krajnji rezultat. Na osnovu nje se saznaje i trajanje terapije tj broj folija koji je potreban da bi se dobio željeni rezultat.
Ukoliko smatramo da je fiksni ortodontski aparat bolje rešenje, to ćemo i predložiti.

Upotreba providnih folija

Ono što je velika prednost SmileRevolution folije za ispravljanje zuba u odnosu na fiksnu protezu jeste što Vi imate apsolutnu kontrolu nad njom.

 

Možete je skinuti i staviti kada god Vi želite. Maksimalno su komforne i apsolutno nema nikavih restrikcija po pitanju hrane koju možete konzumirati, koje postoje kod fiksne proteze.

 

Preporuka je da se folije nose što više sati dnevno za najefektivniji rezultat. Ne preporučuje se iznova skidanje i stavljanje folija na svakih 15 minuta. Maksimalan rezultat se postiže ukoliko se folije nose više sati intervalu u toku dana, svakoga dana.

 

Kako bi došli do svog savršenog osmeha, koji je ti je prikazan na početku terapije u 3D softveru, folije moraš nositi najmanje 20 sati dnevno. Mogu se skidati samo tokom jela i pića. Naravno, smatra se pod obavezno da se folije nose tokom spavanja jer je to period kada najduže stoje na vašim zubima bez skidanja.

 

Iako ćete sa Vašom folijom provditi ponekad i do 20 sati dnevno, neizmeran je komfor koje one donose u odnosu na fiksne aparate.

 

Potpuno je normalno da tokom trajanja terapije osetite blagu nelagodnost tokom terapije jer folije vrše lagan pritisak na zube. Ukoliko osećaš oštar bol i značajniju nelagodnost, prekinite upotrebu folija i kontaktirajte nas.

Postavljanje folija

Pre stavljanja folije, operi ruke sapunom i vodom. Poželjno je ukoliko ste u mogućnosti da operete zube četkicom i pastom za zube.

Folije se stavljaju krajnje jednostavno.

Prstima, odnosno jagodicama prstiju, foliju polako guraj preko svojih prednjih zuba.

Zatim ih, podjednakim pritiskom, istim potezom, koristeći vrhove prstiju prilagodi svojim bočnim zubima.

Pošto je svaka folija unikat, pravljenja samo za Vas, savršeno će se uklopiti tvojim zubima i nećeš imati problema pri stavljanju.

Ne grizite folije kako bi došle na svoje mesto jer tako možeš oštetiti I folije, a i zube.

Budite oprezan prilikom stavljanja folija, jer grub pristup može izazvati iritaciju mekih tkiva.

Skidanje folija

Kreće se od bočnih zuba. Vrhovima prstiju, prvo foliju sa jedne bočne strane povlačite na gore, a zatim i sa druge bočne strane radite isto. Pažljivo i polako odvojite foliju od zuba.

 

U startu terapije ćete dobiti kutijicu za folije u kojoj možete čuvati Vašu foliju.

 

Budte oprezni i prilikom skidanja folija. Ni u jednom slučaju ne koristi oštre predmete prilikom skidanja folija. Korišćenjem prekomerne sile pri skidanju, može doći do savijanja ili uvijanja folije i može se poremetiti dalje pomeranje zuba tom folijom.

Čišćenje folija

Čisti folije pre svake upotrebe.
Za održavanje folija ti ne treba ništa više od onoga što koristite za klasičnu oralnu higijenu. Pasta za zube, četkica za zube i voda.
Savetujemo da folije perete ujutru i uveče. Ukoliko ste u mogućnosti i pranje folija nakon svakog obroka je dobrodošlo.
Veoma je važno da se tokom trajanja terapije održava higijena zuba i usne duplje korišćenjem soft četkice, paste za zube i konca za zube.
Nemoj koristiti vruću vodu za održavanje folija jer ih visoke temperature mogu oštetiti.

Šta nakon folija?

Nakon završene terapije SmileRevolution folijama sve pacijenta zanima ista stvar – Da li će zubi imati tendeciju da se vrate u prvobitan položaj? Naš odgovor je da, jer se prosto radi o biologiji.

 

Ali za to postoji rešenje. Retencione folije, folije koje čuvaju održavaju postignut rezultat nakon terapije, su tu da stvari održavaju pod kontrolom. Nakon terapije folijama uputićemo vas koliko je potrebno dugo da nosite retencione folije. Nakon terapije nošenje retencione folije se sve više smanjuju i nose samo noću.

Česta pitanja

Ne. Folije vrše blag pritisak i možeš osećati pritisak tokom terapije ali ne i bol. Ukoliko osetite bol, prekinite upotrebu i kontaktirajte nas.  

Često je ŠUŠKANJE u prvih nekoliko dana nošenja folije. Ali samo u prvih nekoliko dana.

Vremenom će se Vaša usna duplja navići na folije i ubrzo će šuškanje nestati.

Ne. Nažalost, žvake ne mogu da se žvaću tokom nošenja folije. Ukoliko probate, shvatićete da nije ni moguće.

Ukoliko pušite tokom nošenja folije, dim može da oboji folije i one mogu da zadrže specifičan ukus. Zato ti ne preporučujemo da pušiš tokom nošenja folije.

Apsolutno. Pacijenti se najviše obraduju kada nema restrikcija u hrani na koje su navikli kada su u pitanju fiksni aparati.

Folije se lako stavljaju i skidaju. Pre svakog obroka možeš skinuti foliju i maksimalno uživati u hrani i piću.

Nakon vraćanja folije ne zaboravi da opereš zube!

U trenutku nošenja folije preporučujemo ti hladnija pića.

Vrući napici mogu deformisati ili ošteti folije. Dok obojeni sokovi mogu obojiti folije I prouzrokovati karijes. Ukoliko imaš želju za ovakvim pićima, skini folije pre njih.

Cena folija za ispravljanje zuba - Smile Revolution

Fiksna proteza zahteva veliku sumu instant novca što često pacijentima predstavlja veliko opterećenje, ali i prepreku koja ih deli od savršenog osmeha.Ukupna cena terapije zavisi od dužine terapije tj od broja folija koji je potreban da se nosi. Mesečna cena folija za jednu vilicu iznosi 140 EUR. Mesečna cena za dve vilice je 200 EUR. Folije se menjaju na 2 nedelje.
Koja će biti konačna cena terapije biti zavisi od toga koliki je broj folija potreban da bi se postigao željeni rezultat. Koliko je folija potrebno saznajemo nakon 3D analize. 3D analiza se naplaćuje 3000 rsd.

Zakažite pregled

Na pregledu ćemo se upoznati sa vašim problemom, uzeti sve potrebne informacije od vas kako bismo došli do idealnog rešenja koje se uklapa i u vaš budžet.

Naši pacijenti o nama

Besplatan siguran pregled

Zakažite dijagnostički pregled koji je potpuno besplatan i uključuje detaljan pregled usne duplje, konsultacije sa doktorom i izradu plana terapije.

Plan terapije i аnaliza snimka: 

3000 rsd

3D Snimak jedne vilice i plan terapije:

6000 rsd

3D Snimak obe vilice i plan terapije:

8000 rsd

*Naglasite u kontakt formi ukoliko dolazite iz inostranstva.