Gummy smile

Metode za rešavanje izrazito vidljivih desni

Šta je Gummy Smile?

„Gummy smile“, nazivamo pojavu, prekomerno vidljivih desni. Ovo stanje najčešće ima uticaj na estetiku osmeha i lica, uopšte.

Dobra vest je da se različitim vrstama terapije, „gummy smile“, može uspešno korigovati. 

Produžavanje krunice (zuba)

Najčešća terapijska procedura rešavanja prekomerno vidljivih desni je, produžavanje krunice zuba. Procedura se izvodi pod lokalnom anestezijom i potpuno  je bezbolna. A obuhvata uklanjanje i precizno oblikovanje desni.

Produžavanje kliničke krunice zuba se često sprovodi tokom pripreme pacijenta za fasete ili zubne navlake upravo zbog simetrije, kao i uticaja ”roze estetike” na osmeh.

Digitalno dizajniranje osmeha

Koristeći mikro objektiv pravimo preciznu fotografiju vaših zuba I desni.

Koristeći 3shape intraoralni skener skenira vase zube I prebacujemo ih u 3d model na kompjuteru. Koristeći softvere najnovijih generacija precizno ih dizajniramo.

Svaka asimetričnost na licu, pa i nekoliko milimetara desni mogu narušiti estetiku. Zato uz pomoć digitalne tehnologije analiziramo I pravimo uz pomoć 3D printera hiruški vodič visoke preciznosti.

Američka akademija za paradontologiju navodi da su prednost produžinja krune uključuje veće samopouzdanje kada se nasmejete, govorite i doprinosi očuvanju zdravlja parodontalnih tkiva.

Druge metode za rešavanje izrazito vidljivih desni

Ortodoncija

U nekim slučajevima je uzrok „gummy smile“-a, pozicija zuba i u takvim slučajevima terapija se sprovodi postavljanjem fiksnog aparata, odnosno fikne proteze, ili providnih folija za ispravljanje zuba.

Spuštanje usne

Ova, rutinska intervencija se izvodi kada se „gummy smile“ ne može rešiti produžavanjem krunice. Spuštanjem gornje usne prekrivaju se prekomerno vidljive desni, gornja usna dobija puniji izgled i to doprinosi izgledu celokupnog lica. 

Fileri za usne

Povećanjem volumena usana se takođe može rešiti problem sa vidljim desnima, ali fileri za usne predstavljaju privremeno rešenje.

Zakažite besplatan pregled

Na besplatnom pregledu ćemo se upoznati sa vašim problemom, uzeti sve potrebne informacije od vas kako bismo došli do idealnog rešenja koje se uklapa i u vaš budžet.

Naši pacijenti o nama

Besplatan siguran pregled

Zakažite dijagnostički pregled koji je potpuno besplatan i uključuje detaljan pregled usne duplje, konsultacije sa doktorom i izradu plana terapije.

*Naglasite u kontakt formi ukoliko dolazite iz inostranstva.