GUMMY SMILE - VIDLJIVE DESNI

  • GUMMY SMILE PREDSTAVLJAJU PREKOMERNE VIDLJIVE DESNI.
    IMAJU NEGATIVAN UTICAJ NA ESTETIKU VAŠEG OSMEHA, I LICA
    UOPŠTE.
  • DOBRA VEST JE DA SE MOŽE KORIGOVATI KROZ RAZLIČITE VRSTE TERAPIJE.
Animated gummy smile

Zbog čega nastaje  ?

  • Oblika i veličine usana
  • Mišića lica
  • Oblika i veličine zuba
  • Kost koju je ponekad potrebno oblikovati tokom intervencije

Vrste Tearpije Gummy Smile -a

 PRODUŽAVANJE KRUNICE (Zuba)

Najčešća terapijska procedura rešavanja gummy smile – a. Radi se pod lokalnom anestezijom, procedura je bezbolna. Obuhvata uklanjanje i precizno oblikovanje desni.

Produžavanje kliničke krunice zuba se često sprovodi tokom pripreme pacijenta za vinire ili krunice upravo zbog simetrije, kao i uticaja ”roze estetike” na osmeh.

kompozitne fasete cena
Gummy smile. before after
Digital smile design

Digitalno dizajniranje osmeha

Koristeći mikro objektiv pravimo preciznu fotografiju vaših zuba I desni.

Koristeći 3shape intraoralni skener skenira vase zube I prebacujemo ih u 3d model na kompjuteru. Koristeći softvere najnovijih generacija precizno ih dizajniramo.

Svaka asimetričnost na licu, pa i nekoliko milimetara desni mogu narušiti estetiku. Zato uz pomoć digitalne tehnologije analiziramo I pravimo uz pomoć 3D printera hiruški vodič visoke preciznosti.

Američka akademija za paradontologiju navodi da su prednost produžinja krune uključuje veće samopouzdanje kada se nasmejete, govorite i doprinosi očuvanju zdravlja parodontalnih tkiva.

SPUŠTANJE USNE

Predstavlja rutinsku intervenciju, koja se radi kada se problem gummy smile-a ne može rešiti produžavanjem krunice. Spuštanjem gornje usne prekrivaju se prekomerno vidljive desni i doprinosi izledu lica. Gornja usna dobija puni izgled.

ORTODONCIJA

U nekim slučajevima je uzrok gummy smile a pozicija zuba, u takvim slučajevima terapija se sprovodi postavljanjem fiksnog aparata ili providnih folija za ispravljanje zuba.

FILERI ZA USNE

Povećanjem volumena usana se takođe može rešiti problem sa vidljim desnima, fileri za usne predstavljaju privremeno rešenje.

Besplatne konsultacije / Zakažite besplatan pregled

Kontaktiraćemo vas u roku od jednog poslovnog dana.

Besplatne Konsultacije