Na koji sve način 3D štampač u našoj ordinaciji može da doprinose Vašem osmehu?

Tabela sadržaja

Veliki broj pacijenata je nezadovoljan izgledom svojih zuba zbog blažih nepravilnosti u položaju. Jedino rešenje bila je fiksna proteza. Uz razvoj 3D tehnologije omogućili smo pacijentima, sa blažim ali i zahtevnijim slučajevima da za kraći vremenski period dođu do željenih rezultata upotrebom folija za ispravljanje zuba dobijenim upravo uz pomoć 3D štampača.

Procedura:

Upotrebom 3shape skenera, skeniramo zube i dobijamo 3D model vaših zuba. U softveru za pomeranje zuba, ortodont pravi plan terapije. Nakon analize saznajemo neophodan broj folija i dužinu terapije. Nakon što vidite kako će Vaš novi osmeh izgledati, odlučujete da li krećemo sa terapijom

Digitalno izrađene kompozitne Fasete

Kompozitne fasete predstavljaju pristupačno estetsko rešenje kada ste nezadovoljni oblikom bojom i izgledom vaših zuba.

Na besplatnog pregledu utvrde se želje pacijenata i mogućnosti a zatim snimaju zubi 3D kamerom. Nkon čega sledi modelujovanje vinira u 3D softveru.

Uz pomoć 3D štampač visoke preciznosti omogućeno je da se štampa budući izgled kompozitnih. Brže se i lakše postiže prirodan izgled zuba. Imitira se teksutra zuba, kojom se dobija presijavanje boja i prirodan izgled zuba kao na donjim slikama.

Kompjuterski vođena implantologija

Ugradnja implantata nikada nije bila sigurnija uz kompjuterski vodjenu ugradnju. Uz pomoć 3D stampača se modeluje vodjica kroz koju se ugradjuje implant i smanjuje procenat ljudske greške na minimum.

Vođicu, tj. hirurški vodič, štampamo od biokompmatibilnog materijala proizvedenog upravo za ovu upotrebu.

Digitalni dizajn osmeha – isprobajte Vaš budući osmeh

Novi osmeh je za svakog pacijenta, ali i nas velika stvar. Od kada smo počeli sa digitalnim dizajnom osmeha, pacijenti nas često pitaju kako smo uopšte uspevali da postignemo dobru komunikaciju i ostvarimo dobre rezultate bez ovog alata.

U pitanju je softver u kome virtualno prikažemo pacijentu kako će on izgledati sa novim zubima. Dogovoramo se oko boje, oblika veličine zuba. Nakon što postignemo željene rezultate izradjuju se modeli budućih zuba.

Uz pomoć 3D štampača printamo privremene zube, koji izgledaju isto kao Vaši budući zubi. Nakon što budete sigurni da je to pravi izbor, izradjujemo stalne bezmetalne krunice ili vinire.

Digitalne Kompozitne fasete

Podelite:
Picture of dr Đorđe Radlovački
dr Đorđe Radlovački

dr Đorđe počeo je već tokom studija da radi u stomatološkoj ordinaciji Radlovački baveći se 3D dizajniranjem krunica i vinira u softveru i 3D štampom u stomatologiji.

Osnivač je jednog od prvih brendova u ovom regionu koji se bavi digitalnim ortodontskim planom terapije i izrade folija za ispravljanje zuba uz pomoć 3D štampača - "Smile Revolution", koji danas broji preko 30 partnerskih ordinacija širom Srbije.