8 Saveta kako prevazići strah od stomatologa

Tabela sadržaja

Strah ili nelagoda pri odlasku kod stomatologa je vrlo česta pojava s kojom se susreće čak 75% svetske populacije i jedan je od najčešćih razloga za ne odlazak kod stomatologa.

Naš tim se svakodnevno susreće sa dentalnom fobiom već 20 godina i uz upotrebu savremene tehnologije, odnosom sa pacijentom i prijatnom atmosferom u ordinaciji svakome ko oseća nelagodnost, dolazak kod stomatologa učini lakšim.

Saveti :

  1. Zakažite pregled ujutru, kako ne bi razmišljali ceo dan o tome.
  2. Dogovorite se sa doktorom koji ćete davati znak kada vas nešto boli.
  3. Ponesite slušalice i slušajte vašu omiljenu muziku tokom intervenije, jer je često prisutan strah i od samog zvuka.
  4. Pričajte o svojim strahovima sa našim timom, naglasite da imate strah kako bi se odvojilo posebno vreme za prevazilaženje strah.
  5. Povedite sa sobom prijatelja, člana porodice, osobu koja razume vaš strah. Pitajte o modifikaciji vaše intervenciji ,kako bi vas najmanje bolelo.
  6. Tokom intervencije razmišljajte o drugim stvarima,brojite, prepričajte sebi film…
  7. Prvi poseta je najčešće samo bezbolan pregled zuba.
  8. Najvažnije je da vodite računa o svojoj oralnoj higijeni kako bi izbegli bolne radove I sačuvali novac.
Podelite:
Picture of dr Đorđe Radlovački
dr Đorđe Radlovački

dr Đorđe počeo je već tokom studija da radi u stomatološkoj ordinaciji Radlovački baveći se 3D dizajniranjem krunica i vinira u softveru i 3D štampom u stomatologiji.

Osnivač je jednog od prvih brendova u ovom regionu koji se bavi digitalnim ortodontskim planom terapije i izrade folija za ispravljanje zuba uz pomoć 3D štampača - "Smile Revolution", koji danas broji preko 30 partnerskih ordinacija širom Srbije.